Over ons

Wie is Maatje?

Maatje is een Zeeuwse organisatie in hart en nieren. De organisatie wordt gerund door Zeeuwen en voor Zeeuwen. Ruim 30 jaar geleden opgericht vanuit een behoefte aan veiligheid voor mensen met een gezondheidsrisico.

In 1984 heette Maatje Stichting Personenalarmering Zeeland (SPAZ). De stichting is ontstaan uit een behoefte aan veiligheid en zelfstandigheid voor ouderen en opgericht door verschillende notabelen in Domburg. SPAZ werd tot 10 jaar geleden volledig gerund door vrijwilligers.

Anno 2018 is de naam van de stichting ‘Maatje in Zeeland’. De naam is veranderd omdat deze beter past bij onze identiteit. We zijn op en top Zeeuws, net als onze nieuwe naam. We willen er graag zijn voor onze abonnees, maar alleen wanneer dat gewenst is. Als een echt maatje waken we over hen. Bij ons is het veilig.

Aan de andere kant doen we het niet alleen. Wij doen graag dingen samen. In samenspraak met u, met de hulp van onze professionele medewerkers en hulpvaardige vrijwilligers, en vaak ook door letterlijk de verbinding aan te gaan met andere organisaties. Maar altijd in overleg en zoekend naar de beste manier om samen te voldoen aan de ontstane behoeftes.

Maatje is volledig onafhankelijk. Met ruim 6000 aansluitingen is Maatje de grootste aanbieder van personenalarmering in Zeeland.  Om voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te zijn streeft Maatje er naar om de kosten zo laag mogelijk te houden. De installatie van de apparatuur wordt daarom gedaan door vrijwilligers. Maar het draait niet alleen om de kosten. Onze vrijwilligers zijn mensen die graag even de tijd voor u nemen. U bent geen nummer, maar een gewaardeerd persoon. De 24-uurs centrale wordt bemand door betaalde professionals. Deze dienen namelijk speciaal opgeleid te zijn om u zo snel mogelijk goed te helpen. Uw veiligheid staat voor ons voorop.

“Maatje biedt een slimme en eenvoudige oplossing, voor een veel voorkomend probleem.”

Tarieven

Maatje zou Maatje niet zijn als zij de zaken niet op haar eigen manier zou regelen. Gewoon omdat we als Zeeuwse organisatie geen overbodige poespas willen. Zo houden we ook de kosten voor onze abonnees laag. De aansluitkosten en de abonnementen van Maatje horen daarom tot de voordeligste van Nederland.

Tarieven*

Abonnementen voor binnen

De aansluitkosten voor uw alarmtoestel bedragen 54,45. Deze kosten zijn éénmalig.

Heeft u al een vaste telefoon of een internet abonnement, dan betaalt u 13,15 per maand aan abonnementskosten.

Als u geen vaste telefoon of internetabonnement heeft, dan rusten we uw alarmtoestel uit met een Sim-kaart. U betaalt dan 23,18 per maand aan abonnementskosten.

Een extra halszender kost 3,00 per maand.

Abonnement voor buiten

De aansluitkosten bedragen éénmalig25,=.

De abonnementskosten bedragen €27,50 per maand.

*) De tarieven op deze website zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vergoedingen

In uitzonderlijke gevallen wordt personenalarmering vergoed door de zorgverzekeraar of de gemeente. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Meer informatie vragen over wat Maatje voor u kan betekenen, of het aanvragen van een abonnement kan: